Jadłospis
PONIEDZIAŁEK 8.12.2025
ŚNIADANIE
- zupa mleczna - płatki kukurydziane -250 g składniki : mleko2% , płatki kukurydziane,
- chleb razowa -30 g składniki: mąka pszenna, woda, mąka żytnia, siemię lniane, otręby pszenne, soja, słonecznik, drożdże, margaryna przyprawy,
- masło -5 g
- twaróg półtłusty z cukrem i śmietaną -20 g
- żurawina -10 g
II ŚNIADANIE
- banan
OBIAD
- zupa fasolowa z ziemniakami -250 g składniki: wywar mięsny ,marchewka, pietruszka, seler, por natka pietruszki, koperek ,fasola szparagowa, jogurt naturalny, ziemniaki,
- gulasz wieprzowy z kaszą gryczaną w sosie własnym -180 g,
- ogórek kiszony -20 g
- sok jabłkowo-marchewkowy -200 g
PODWIECZOREK
- jogurt gratka -170 ml składniki: woda, mleko odtłuszczone 37%, cukier, serwatka w proszku (z mleka), śmietanka (z mleka), skrobia modyfikowana, żywe kultury bakterii, aromat, proszek truskawkowy,
- mandarynka-20 g
WTOREK 9.12.2025
ŚNIADANIE
- bułka razowa -35 g składniki: woda, mąka pszenna typ 550,sól,drożdże,cukier, margaryna,mąka pszenna emulgator e 47ze,mąka sojowa, preparat enzymatyczny ,środek do przetwarzania mąki ,kwas L askorbinowy,
- szynka wiejska -30 g składniki: mięso wieprzowe -szynka -117 g wykorzystano do wytworzenia 100 g produktu, sól, czosnek, majeranek, pieprz czarny, jałowiec, kolendra, ziele angielskie, hyzop, tymianek, liść laurowy, cząber górski, substancja konserwująca: azotyn sodu ,
- rzodkiewka 5 g
- masło -5 g
- kakao -200 g -mleko 2%,kakao
II ŚNIADANIE
- przekąska warzywna: marchewka, ogórek zielony, papryka
OBIAD
- zupa ziemniaczana -200 g składniki: wywar mięsny ,ziemniaki, marchewka, seler, pietruszka ,natka koperku, por ,śmietana 18%,
- łazanki z mięsem -180g składniki: wieprzowina, cebula, mąka pszenna, marchewka kapusta kiszona,
- kompot owocowy -200 g składniki : woda wiśnia, truskawka, porzeczka czarna,
PODWIECZOREK
- kisiel owocowy 200 g składniki: woda, porzeczka ,truskawki, cukier ,
- bułka maślana -30 g
- masło- 5 g
ŚRODA 10.12.2025
ŚNIADANIE
- stół szwedzki: bułka razowa -30 g składniki :mąka pszenna ,woda, olej rzepakowy, drożdże sól, cukier,
- krakowska sucha -30 g skład: mięso wieprzowe, sól, przyprawy, substancja konserwująca – azotyn sodu
- ogórek zielony -20 g
- sałata -5 g
- rzodkiewka -5 g
- mozarella -10 g
- masło -5 g
- mleko -200 g
II ŚNIADANIE
- ananas
OBIAD
- zupa grysikowa -200 g składniki: wywar mięsny , kasza manna, marchewka, seler, pietruszka natka koperku, por ,
- kotlet drobiowy z ziemniakami -180 g składniki : filet z piersi, jajka, mąka pszenna, bułka tarta,
- surówka z selera i marchewki -80 g składniki: seler, marchewka, por, jabłko, jogurt naturalny, cukier, sól, majonez kielecki,
- ok pomarańczowy -200 g
PODWIECZOREK
- rogal maślany -30g skład: mąka pszenna, woda, cukier, margaryna ,jaja, mąka kukurydziana, sezam - 1,8 %,słód jęczmienny, słód pszenny, cukier, emulgator ,sól, -masło -5 g
- dżem -20 g
- herbata z miodem i cytryną -200 g
CZWARTEK 11.12.2025
ŚNIADANIE
- zupa mleczna -230 g,
- płatki z czekoladą i orzechami -200 g ,mleko 2%,
- bułka kajzerka -20 g składniki: mąka pszenna ,woda, cukier, margaryna ,jaja, mąka kukurydziana, cukier, emulgator ,sól,
- kiełbasa drobiowa -20 g składniki: woda, sól, stabilizatory, błonnik pszenny bezglutenowy, białko sojowe, glukoza, przeciwutleniacze: askorbinian sodu, ekstrakt sodu warzywny, ekstrakt drożdży,
- papryka 20 g
- masło -5 g
II ŚNIADANIE
- pomarańcza
OBIAD
- krupnik z ryżu -200 g składniki: wywar mięsny ,ryż, marchewka, seler, pietruszka natka koperku, por,
- ryba z ziemniakami -220 g,
- surówka z kapusty kiszonej -80 g składniki: kapusta kiszona, olej, marchewka, cukier, natka pietruszki, pieprz,
- sok jabłkowo-gruszkowy-200 g
PODWIECZOREK
- chleb -30 g składniki: mąka pszenna (39% ), mąka żytnia (29%), woda, naturalny zakwas żytni, sól, drożdże
- ser żółty -10 g
- masło -5 g
- pomidor-20 g
- herbata z imbirem i cytryną -200 g
PIĄTEK 12.12.2025
ŚNIADANIE
- chleb -30 g skład: mąka pszenna, woda, mąka żytnia, siemię lniane, otręby pszenne, soja, sezam, słonecznik, drożdże margaryna, kminek ,
- szynka konserwowa -30 g skład: mięso z szynki wieprzowej (90%), woda, glukoza, sól, trifosforany (E 450), askorbinian sodu, azotyn sodu,
- ogórek kiszony -20 g
- masło -5 g
- kakao -200 g składniki: mleko2%,kakao,
II ŚNIADANIE
- banan
OBIAD
- krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami -200 g składniki: wywar mięsny, kasza jęczmienna, ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler, por, koperek, przyprawy,
- makaron z truskawką i maliną -180 g składni: makaron razowy, truskawki, malina, śmietana 18%, jogurt naturalny
- kompot owocowy -200 g składniki: truskawki, porzeczka, jabłko,
PODWIECZOREK
- chleb razowy -30 g skład: mąka żytnia, mąka pszenna, żyto cięte, słonecznik, płatki owsiane, drożdże serwatka
- masło -5 g,
- pasztet -30 g składniki :mięso z kurczaka, woda, wątroba z kurczaka, wątroba wieprzowa, bułka tarta, kasza manna, olej rzepakowy, cebula, sól, skrobia ziemniaczana, białko sojowe, przyprawy, stabilizatory E 451, E 450, E 452, substancja zagęszczająca E 407, pomidor -20 g
- herbata z cytryną i miodem -200
Produkty mogą zawierać mleko, jaja, soje, pszenicę, seler, żyto
Z niezależnych od nas przyczyn jadłospis w danym dniu może ulec zmianie, za co przepraszamy.
