Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Wtorek 22.04.2025 r.

Śniadanie:

  • Chleb 30 g składniki: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, drożdże, sól, cukier,
  • Masło 5 g,
  • serek almette śmietankowy 20g składniki: ser twarogowy, sól, białko, mleka,
  • ogórek kiszony 20 g ,
  • mleko 2 procent 200 g
  • jabłko

Obiad:

  • zupa z soczewicy z ziemniakami i kiełbasą 250g składniki: wywar mięsny, ziemniaki, soczewica czerwona, koper, natka pietruszki,
  • placki z jabłkami 180g składniki: mąka pszenna, jaja, cukier puder, jabłka, cukier wanilinowe, proszek do pieczenia, cukier puder,
  • sok jabłkowy 200 g

Podwieczorek:

  • mleko truskawkowe 250g składniki: mleko, cukier, naturalny aromat truskawkowy, barwnik: karoteny, zawartość tłuszczu 1,5 procent,
  • ciastka kruche 40 g

Środa 23.04.2025 r.

Śniadanie:

  • zupa mleczna, płatki cini minis 250g składniki: mąka pszenna pełnoziarnista (32,6 procent), mąka ryżowa (26,9 procent),cukier, olej słonecznikowy, syrop glukozowy, syrop glukozowy w proszku, maltodekstryna, skrobia kukurydziana, substancja wzbogacająca (składnik mineralne: wapń),sól, cynamon (0,3 procent), emulgator (lecytyny słonecznikowe), przeciwutleniacz (mieszanina tokoferoli), ekstrakt słodowy jęczmienny ciemny, aromat naturalny, barwnik (annato), substancje wzbogacające, składnik mineralny: żelazo; witaminy, mleko 2 procent
  • chleb 30 g składniki: mąka pszenna, woda, drożdże, olej rzepakowy, mąka z pszenicy durum, sól, cukier
  • masło 5 g,
  • dżem owocowy 10 g
  • gruszka

Obiad:

  • marchewkowa 250 g składniki: wywar mięsny, marchewka, pietruszka, seler, por, natka pietruszki i koperku, ziemniaki, śmietana 18 procent
  • ryba miruna po grecku z ryżem 230 g składniki: ryba, jaja, mąka pszenna, marchewka, cebula, seler, pietruszka, cebula, koncentrat pomidorowy,
  • kompot owocowy 200 g składniki: woda, porzeczka czarna, jabłko, porzeczka czerwona

Podwieczorek

  • budyń waniliowy 200 g składniki: mleko wanilinowe, cukier wanilinowy, cukier, mąka pszenna,
  • chrupki kukurydziane bananowe 20 g

Czwartek 24.04.2025 r.

Śniadanie:

  • chleb 30g składniki: mąka pszenna (39 procent), mąka żytnia (29 procent), woda, naturalny zakwas żytni, sól drożdże, masło 5 g,
  • ser żółty 20 g składniki: mleko, sól, stabilizator chlorek wapnia, kultury bakterii i barwnik annoto
  • rzodkiewka 20 g
  • mleko 2 procent 200 g,
  • banan

Obiad:

  • grysikowa z ziemniakami 200 g składniki: wywar mięsny, marchewka, pietruszka, seler por, natka pietruszki i koperku, kasza manna,
  • makaron z warzywami i mięsem 180 g składniki: filet z piersi, szpinak, fasolka czerwona, cukinia, przyprawy, sos słodko-kwaśny, makaron razowy,
  • kompot truskawkowy 200 g

Podwieczorek:

  • chleb 30g składniki: woda, mąka pszenna typ 550, sól, drożdże, cukier, margaryna, mąka pszenna, emulgator e47ze, mąka sojowa, preparat enzymatyczny, środek do przetwarzania mąki, kwas L askorbinowy,
  • masło 5 g
  • pasztet 30 g składniki: mięso z kurczaka, woda, wątroba z kurczaka, wątroba wieprzowa, bułka tarta, kasza manna, olej rzepakowy, cebula, sól, skrobia ziemniaczana, białko sojowe, przyprawy, stabilizatory

Piątek 25.04.2025 r.

Śniadanie:

  • chleb inowłodzki 30 g składniki: mąka pszenna (39 procent), mąka żytnia (29 procent), woda, naturalny zakwas żytni, sól, drożdże
  • szynka śląska 40 g składniki: mięso z szynki wieprzowej, sól, przyprawy, glukoza, cukier, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu
  • masło 5 g,
  • ogórek zielony 20 g
  • kawa inka 200 g składniki: mleko 2 procent, kawa inka
  • brzoskwinia

Obiad:

  • krupnik z kaszy 250 g składniki: wywar mięsny, marchewka, pietruszka, seler, por, koperek natka pietruszki, kasza jęczmienna,
  • kotlet schabowy z ziemniakami 180 g składniki: filet z schab, jajko, mąka pszenna, przyprawy, mizeria 60 g składniki: ogórek, jogurt naturalny, śmietana 18 procent, sól, cukier,
  • sok marchewkowo-jabłkowy 200 g

Podwieczorek:

  • chleb razowy 30 g składniki: mąka żytnia, mąka pszenna, żyto cięte, słonecznik, płatki owsiane, drożdże, serwatka,
  • masło 5 g,
  • jajko 30 g,
  • szczypiorek 5 g,
  • ogórek kiszony 5 g,
  • herbata z miodem i cytryną 200 g

Masło zambrowskie 82 procent składniki: śmietanka pasteryzowana, zawiera tłuszcz mleczny (min. 82 procent).

Alergeny w żywności: seler, gluten, skorupiaki, jaja, ryby, łubin, mleko i jego przetwory, mięczaki i małże, gorczyca musztarda, orzechy, orzeszki ziemne, ziarna sezamu, soja, dwutlenek siarki.

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1, 9, 12, według oświadczenia producenta.

Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 2, 4, 7, 9, 10, 11, 12, 13 wg oświadczenia producenta.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny mielony, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk, curry, bazylia, majeranek, oregano, zioła prowansalskie, papryka słodka, kwasek cytrynowy, czosnek granulowany, goździki, cukier waniliowy.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Suszone owoce oraz nasionka, które są podawane dzieciom do posiłku zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, orzechów ziemnych i sezamu.