Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

 

PONIEDZIAŁEK 8.12.2025
ŚNIADANIE
- zupa mleczna - płatki kukurydziane -250 g składniki : mleko2% , płatki kukurydziane,
- chleb razowa -30 g składniki: mąka pszenna, woda, mąka żytnia, siemię lniane, otręby pszenne, soja, słonecznik, drożdże, margaryna przyprawy,
- masło -5 g
- twaróg półtłusty z cukrem i śmietaną -20 g
- żurawina -10 g

II ŚNIADANIE
- banan

OBIAD
- zupa fasolowa z ziemniakami -250 g składniki: wywar mięsny ,marchewka, pietruszka, seler, por natka pietruszki, koperek ,fasola szparagowa, jogurt naturalny, ziemniaki,
- gulasz wieprzowy z kaszą gryczaną w sosie własnym -180 g,
- ogórek kiszony -20 g
- sok jabłkowo-marchewkowy -200 g
PODWIECZOREK
- jogurt gratka -170 ml składniki: woda, mleko odtłuszczone 37%, cukier, serwatka w proszku (z mleka), śmietanka (z mleka), skrobia modyfikowana, żywe kultury bakterii, aromat, proszek truskawkowy,
- mandarynka-20 g

WTOREK  9.12.2025
ŚNIADANIE
- bułka razowa -35 g składniki: woda, mąka pszenna typ 550,sól,drożdże,cukier, margaryna,mąka pszenna emulgator e 47ze,mąka sojowa, preparat enzymatyczny ,środek do przetwarzania mąki ,kwas L askorbinowy,
- szynka wiejska -30 g składniki: mięso wieprzowe -szynka -117 g wykorzystano do wytworzenia 100 g produktu, sól, czosnek, majeranek, pieprz czarny, jałowiec, kolendra, ziele angielskie, hyzop, tymianek, liść laurowy, cząber górski, substancja konserwująca: azotyn sodu ,
- rzodkiewka 5 g
- masło -5 g
- kakao -200 g -mleko 2%,kakao

II ŚNIADANIE
- przekąska warzywna: marchewka, ogórek zielony, papryka

OBIAD
- zupa  ziemniaczana -200 g składniki: wywar mięsny ,ziemniaki, marchewka, seler, pietruszka ,natka koperku, por ,śmietana 18%,
- łazanki z mięsem -180g składniki: wieprzowina, cebula, mąka pszenna, marchewka kapusta kiszona,
- kompot owocowy -200 g składniki : woda wiśnia, truskawka, porzeczka czarna,

PODWIECZOREK
- kisiel owocowy 200 g składniki: woda, porzeczka ,truskawki, cukier ,
- bułka maślana -30 g
- masło- 5 g

ŚRODA 10.12.2025
ŚNIADANIE
- stół szwedzki: bułka razowa -30 g składniki :mąka pszenna ,woda, olej rzepakowy, drożdże sól, cukier,
- krakowska sucha -30 g skład: mięso wieprzowe, sól, przyprawy, substancja konserwująca – azotyn sodu
- ogórek zielony -20 g
- sałata -5 g
- rzodkiewka -5 g    
- mozarella -10 g 
- masło -5 g
- mleko -200 g

II ŚNIADANIE
- ananas

OBIAD
- zupa grysikowa -200 g składniki: wywar mięsny , kasza manna, marchewka, seler, pietruszka natka koperku, por ,
- kotlet drobiowy z ziemniakami  -180 g składniki : filet z piersi, jajka, mąka pszenna, bułka tarta,
- surówka z selera i marchewki -80 g składniki: seler, marchewka, por, jabłko, jogurt naturalny, cukier, sól, majonez kielecki,
- ok pomarańczowy -200 g

PODWIECZOREK
- rogal maślany -30g skład: mąka pszenna, woda, cukier, margaryna ,jaja, mąka kukurydziana, sezam - 1,8 %,słód jęczmienny, słód pszenny, cukier, emulgator ,sól,   -masło -5 g
- dżem -20 g
- herbata z miodem i cytryną -200 g

CZWARTEK 11.12.2025
ŚNIADANIE
- zupa mleczna -230 g,
- płatki  z czekoladą i orzechami -200 g ,mleko 2%,
- bułka kajzerka -20 g składniki: mąka pszenna ,woda, cukier, margaryna ,jaja, mąka kukurydziana, cukier, emulgator ,sól,
- kiełbasa drobiowa -20 g składniki: woda, sól, stabilizatory, błonnik pszenny bezglutenowy, białko sojowe, glukoza, przeciwutleniacze: askorbinian sodu, ekstrakt sodu warzywny, ekstrakt drożdży,
- papryka 20 g
- masło -5 g

II ŚNIADANIE
- pomarańcza

OBIAD
- krupnik z ryżu -200 g składniki: wywar mięsny ,ryż, marchewka, seler, pietruszka natka koperku, por,
- ryba z ziemniakami -220 g,
- surówka z kapusty kiszonej -80 g składniki: kapusta kiszona, olej, marchewka, cukier, natka pietruszki, pieprz,
- sok jabłkowo-gruszkowy-200 g

PODWIECZOREK
- chleb -30 g składniki: mąka pszenna (39% ), mąka żytnia (29%), woda, naturalny zakwas żytni, sól, drożdże
- ser żółty -10 g
- masło -5 g
- pomidor-20 g
- herbata z imbirem i cytryną  -200 g

PIĄTEK 12.12.2025
ŚNIADANIE
- chleb -30 g skład: mąka pszenna, woda, mąka żytnia, siemię lniane, otręby pszenne, soja, sezam, słonecznik, drożdże margaryna, kminek ,
- szynka konserwowa -30 g skład: mięso z szynki wieprzowej (90%), woda, glukoza, sól, trifosforany (E 450), askorbinian sodu, azotyn sodu,
- ogórek kiszony -20 g
- masło -5 g
- kakao -200 g składniki: mleko2%,kakao,

II ŚNIADANIE
- banan

OBIAD
- krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami -200 g składniki: wywar mięsny, kasza jęczmienna, ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler, por, koperek, przyprawy,
- makaron z truskawką i maliną -180 g składni: makaron razowy, truskawki, malina, śmietana 18%, jogurt naturalny
- kompot owocowy -200 g składniki: truskawki, porzeczka, jabłko,

PODWIECZOREK
- chleb razowy -30 g skład: mąka żytnia, mąka pszenna, żyto cięte, słonecznik, płatki owsiane, drożdże serwatka
- masło -5 g,
- pasztet -30 g składniki :mięso z kurczaka, woda, wątroba z kurczaka, wątroba wieprzowa, bułka tarta, kasza manna, olej rzepakowy, cebula, sól, skrobia ziemniaczana, białko sojowe, przyprawy, stabilizatory E 451, E 450, E 452, substancja zagęszczająca E 407, pomidor -20 g
- herbata z cytryną  i miodem -200
Produkty mogą zawierać mleko, jaja, soje, pszenicę, seler, żyto
 Z niezależnych od nas przyczyn jadłospis w danym dniu może ulec zmianie, za co przepraszamy.